Fra jord til Bord

– kokkekamp med merverdi

Fra Jord til Bord er et konsept som tar sikte på å bevisstgjøre elementer og faser i en verdikjede, hvor målforståelse og sluttresultat blir realisert gjennom gruppedynamikk, kvalitetsbevissthet, ledelse og kommunikasjon.

Mesterkokk og mentor ønsker dere velkommen sammen med sitt kokketeam og Arrcoms instruktører.

Gruppene får nå i oppgave å produsere en førsteklasses fire-retters middag.
Forrett, mellomrett, hovedrett og dessert med basis i råvarer som er aktuelle og særegne for gitt årstid.
Meny blir presentert men ingen oppskrifter.
Her må lagene selv kommunisere og hente frem sin felles kognitive matkunnskap og forståelse av hvilke ressurser som må til for å nå målet. 
I tillegg kommer selvsagt utfordringen ved å ikke ha elektriske hjelpemidler tilgjengelig.
Her må mesteparten produseres på gammeldags vis; med kokegrop, ved og kull.
Hver gruppe får i oppstarten ansvaret for hver sin rett,- men kun første fase av arbeidet; utvelgelse av råvarer, vasking, planlegging av fremdrift og arbeidsfordeling.
Utfordringen med å bli kastet inn i et fagfelt man ikke har forutsetning for å mestre er åpenbar.
En av gruppene gjør garantert gjør store øyne når de får se lammeskrotten som ligger foran dem. Den må de selv partere for å finne de rette kjøttstykkene,- dog under kyndig veiledning av Mesterkokk og Mentor.

Så skjer det! Gruppen skal ikke ferdigstille retten sin, men overlevere det produktet de har klart å foredle litt på vei til neste gruppe for så å motta og jobbe videre med en annen rett som en annen gruppe har startet på.
Det deltagerne ikke ser er at de er stilt foran en klassisk storkjøkkenproblematikk, hvor de til sammen må høste, forberede, tilberede og servere fire spesifikke retter m/ tilbehør og være delansvarlig for forskjellige faser i fremdriftsprosessen til alle fire rettene.

Denne metodikken har til hensikt å fremprovosere ”suboptimalisering” for å senere kunne lære av egenerfaringene.
For eksempel så oppfatter deltagerne ofte at det er en konkurranse fordi de er delt inn i lag, hvilket medfører at det tar lang tid får man begynner å kommunisere på tvers av lagene.

-Når god kommunikasjon er etablert mellom gruppene starter en annen vel så spennende prosess:
Når skal jeg levere fra meg produktet mitt?
-Hvilken kvalitet må dette ha for at neste gruppe som skal foredle dette videre kan arbeide effektivt og lykkes?
-Hvilken kvalitet forventer jeg av mine underleverandører for at jeg skal kunne gjøre jobben min skikkelig?

Arbeidet fortsetter og det jobbes hektisk og effektivt de siste minuttene inn mot deadline:

-Bordet skal dekkes korrekt
-Rettene skal presenteres og serveres korrekt til riktig tid og med riktig temperatur.

Øvelsen avsluttes naturligvis med at gruppen inntar en fantastisk fire retters middag de selv har produsert, servert og presentert på førsteklasses måte.
Rettene vil bli bedømt av et fagpanel og dagens hovedinstruktører vil gi kommentarer til både mat og prosess.

Om oss

Arrcom er en del av Safari Adventures AS, som leverer alt innen aktivitetsbaserte opplevelser. Vi skreddersyr pakker med seiling, helikoptertransport, skyteaktiviteter, RIB, rappellering, firmaaktiviteter, fiske og servering, for å nevne noe. Våre kunder ønsker vår kompetanse og våre produkter til sin sommerfest, teambuilding, incentivopplevelser, julebord, sightseeing eller utdrikningslag. Gjennom Arrcom og RIB Oslo står Safari Adventures som en av Norges sterkeste aktører innen aktivitetsleveranser, RIB-opplevelser, fiske og seiling i Oslofjorden.