Rappellering kan for mange nærmest oppleves som en livsendrende aktivitet. Det ligger i våre instinkter å reagere på store høyder, og når du også vet at du skal rett ned festet i et tau, kan det gjøre at hjertet slår litt raskere. Denne frykten minskes allerede under vår velkomstsamtale, hvor vi på grundig vis går gjennom aktiviteten og alle de elementene man behøver å vite for å forstå at dette ikke er farlig.Vi nekter aldri noen trekke seg fra rappellering, men vi ønsker at alle gjestene skal ha all den informasjonen de kan få før de tar den endelige beslutningen. Vår erfaring tilsier at hvis 5 av 10 i utgangspunktet ikke ønsker å prøve, så er vi helt oppe 95% gjennomføring når gjestene har fått kunnskap og trygghet gjennom våre instruktører. Følelsen av å ha mestret noe helt spesielt på individuelt nivå sammen med gruppen man tilhører er helt unik,- og meget verdifull. Følelsen er fantastisk god når man kommer ned på bakken og har vært fullstendig herre over situasjonen, og det er ikke få som gjerne vil gjøre det igjen umiddelbart!
Rappellering kan skje fra provisoriske steder/bygninger, eller på et av våre faste punkter. Det mest spektakulære punktet er sannsynligvis rappellering fra hopptårnet i Holmenkollen. Deltakerne henger over Oslos tak med 60 meter til bakken. Det er mulighet for fantastisk utsikt over byen og den vakre Oslofjorden, dette er et minne for livet!
Arrcom har siden 2002 levert hundrevis av rappellaktiviteter i inn- og utland. Våre kunder og samarbeidspartnere består bl.a av Norges største hotellkjeder, store selskaper innen oljeindustrien, ikoniske landemerker som f.eks Holmenkollbakken og ikke minst utallige oppdrag ned fra DFDS sine skip. I motsetning til det man som oftest forbinder med «vanlig» rappellering som faller inn under kategorien «alpin klatring», så har vi valgt metoder fra fagområdet
«tilkomstteknikk». Tilkomstteknikk ble i sin tid utviklet for å sikre arbeider i offshore-industrien, og er på bakgrunn av dette dypt forankret i det rigide HMS-fokuset som har preget oljebransjen siden starten av 90-tallet.
I praksis innebærer dette bl.a at vi til enhver tid rigger våre rappeller med 2 barrierer på hvert nedløp, slik at hver enkelt gjest henger i 2 tau med 2 separate forankringer. Det svakeste punktet i riggen tåler mer enn 2 tonn!. I tillegg til dette så er det på hvert nedløp sikringspersonell som tar over tauet og håndterer friksjonsbremsen fra bakkeplan, om det skulle skje noe med deltakeren som gjør at de ikke kan håndtere dette selv. Skulle det mot formodning oppstå en situasjon hvor gjesten blir hengende fast i tauene av tekniske eller medisinske grunner, så er det til enhver tid rigget klart redningsutstyr. Minst én redningsmann/kvinne har på seg utstyr for å raskt kunne komme ned og assistere/redde vedkommende som trenger hjelp.
På alle steder hvor vi leverer aktiviteter med tau så utarbeides det en SJA (Sikker JobbAnalyse) som tar for seg risikomomenter på de enkelte objektene. Vi er stolte av at vi i løpet av alle de årene vi har holdt på aldri har opplevd ulykker forbundet med våre rappell-aktiviteter. Dette ser vi på som et tydelig tegn på at vi gjennom grundighet og stolthet i faget kan levere spektakulære og spennende aktiviteter, uten at sikkerheten blir satt på spill.
I Holmenkollen tilkommer leie av hopptårnet (Kr. 280,-) i tillegg. Dette inkluderer også inngang til Skimuseet.